Vranovskí seniori chcú, aby si ich politici všímali aj po voľbách

10.03.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 10. marca (TASR) - Svoje voličské právo si počas dnešných parlamentných volieb uplatnili prostredníctvom dovezenej prenosnej urny aj desiatky obyvateľov domova dôchodcov na sídlisku 1. mája vo Vranove nad Topľou. Miestni seniori očakávajú od budúcej vládnej garnitúry napríklad menej turbulencií na politickej scéne i programy, ktoré prinesú osoh sociálne slabým a ľuďom bez práce.
"Vo volebnom okrsku číslo 9 máme zariadenie pre seniorov, v ktorom žije približne 87 starších ľudí. S prenosnou urnou k nim chodíme tradične počas obeda priamo do jedálne, kde sa v tom čase združuje najviac seniorov, za ostatnými chodíme podľa záujmu aj na izby," informovala TASR zapisovateľka okrskovej volebnej komisie Mária Žolnová.
Svoje voličské právo si dnes v priestoroch domu dôchodcov uplatnila aj 74-ročná Pavlína. "Hlavná vec je, aby už bol pokoj, aby sa tie strany už konečne dohodli," reagovala na otázku TASR, čo by sa malo po voľbách zmeniť. Zároveň si želá, aby budúce politické rozhodnutia mali priaznivý dosah na sociálne slabých. "A ešte veľa práce aby bolo, lebo toľké tisíce mladých ľudí s vysokoškolským vzdelaním musí od nás odchádzať za zamestnaním do zahraničia."
"Ak vyhrá tá strana, ktorú som volila, tak dúfam, že bude na Slovensku lepšie, uvidíme," komentovala svoje dnešné rozhodnutie dôchodkyňa Mária. Zároveň si želá, aby boli budúce politické rozhodnutia, ktoré môžu ovplyvniť život seniorov, prijímané citlivo. "Každý má záujem o starších len pred voľbami, ale po voľbách sa už na nás akoby zabúdalo. Nikto sa nás potom nepýta, či máme dosť na lieky, ovocie, alebo hygienické potreby."
Podľa niektorých seniorov odoberajú často sa opakujúce voľby zo štátneho rozpočtu zdroje, ktoré by mohli byť využité vhodnejšie. Uvítali by preto, aby členovia volebných komisií pracovali v budúcnosti bez nároku na honorár. "Mali by to vnímať ako poctu, zadosťučinenie. V rámci Slovenska by sme tak ušetrili kopu peňazí," poznamenala ďalšia obyvateľka domova dôchodcov, ktorá sa zúčastnila parlamentných volieb v jeho priestoroch už druhýkrát za sebou.
 

Vyberte región